Koninklijk bezoek bij Santelli

Prins WillemAlexander en mevr TolDonderdag 6 oktober bracht prins Willem Alexander een bezoek aan Santelli. Santelli won afgelopen mei, samen met de Oosterparkheem en KidsFirst, een ‘ Appeltje van Oranje’. Het appeltje is de jaarlijkse prijs van het Oranjefonds voor sociaal innovatieve projecten. Willem Alexander is beschermheer van het Oranjefonds, zie daar de link. Prins Willem Alexander wilde met eigen ogen aanschouwen waartoe die dekselse senioren in staat waren. Mogen we een salto verwachten of mevrouw Tol in de trapeze?

Ontmoeting en contact
Nee, natuurlijk niet. ‘Jong geleerd, jong gebleven’ is een project waarbij circus wordt ingezet als middel voor ontmoeting en contact. Het plezier staat voorop, niet de prestatie. Kinderen oefenen circuskunstjes samen met de senioren. Balanceren met pauwenveren, een golvende wave uitvoeren met kleurige tissues of elkaar bekogelen met diezelfde opgepropte tissues. In een serie workshops van acht weken leren ze elkaar kennen en worden de oefeningen wel steeds moeilijker. Wat kun je samen doen en hoe maak je daar een mooie, spannende presentatie van?

Erehaag
De kinderen van Kidsfirst haalden onze kroonprins in met een erehaag (bukken…). De kinderen van de Pierewiet lieten vervolgens in een korte voorstelling zien wat zij al hadden geleerd en daagden de senioren van de Oosterparkheem uit om mee te spelen. Dat liet mevrouw Hohnebeeke zich geen twee keer zeggen. Zij sprong van haar stoel en liet de pauwenveer op haar wijsvinger dansen. Bravo.

Na afloop was er nog tijd voor en informeel gesprek. Kinderen en ouderen straalden van plezier. Het was een gezellige, rommelige boel, maar zoals een van de senioren zei: ‘Ik vond het een enorm plezier om de prins een keer in echt te hebben gezien en gesproken’.

Wie het nog eens wil zien kan terecht op de site van TV Noord, OOG TV of het Youtube kanaal van het Koninklijk Huis zelf (de pers was net zo nieuwsgierig als onszelf).

Senioren op Festival Carnivale
De senioren van de Oosterparkheem krijgen er geen genoeg van. Zij zijn een nieuwe serie workshops ingegaan, nu met de kinderen van de Pierwiet. De bijeenkomsten moeten leiden naar een korte voorstelling. Eerst voor eigen publiek in het verzorgingstehuis, later, voor het echie, in de wijktent tijdens festival Carnivale. Carnivale wordt deze winter, op aandringen van de wijk, herhaald. Schrijf maar vast in je agenda: donderdag 5 t/m zaterdag 7 januari (2e week van de kerstvakantie).